Biskvier i långpanna, godast då de är väldigt kalla nästan början till fryst

Recept bakverk , kaffebröd & Kakor / Anette Aulik Hissing, biskvi, biskvier i långpanna, choklad, långpanna / Permalink / 1
Igår fick jag för mig att baka nått, och nått blev biskvier i långpanna, galet goda då de är jätte super kalla!
Om du vill testa att göra det så kommer receptet här. Om du fryser in dom så dela i bitar innan ni fryser annars så spricker chokladen.
Håll i hatten va gott det var!
 
 

Bottnar:
500 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor

Fyllning:
100 g mjölkchoklad
250 g rumstempererat smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor

Överdrag:
200 g mörk choklad

Riv mandelmassan och blanda med äggvita och socker. Rör ordentligt till en smidig smet och bred ut i botten på en form med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen 12-15 min, 175 C, till de fått lite färg. Låt svalna.

Smält chokladen till fyllningen över vattenbad eller i micro och låt den sedan svalna lite. Vipsa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt. Rör ner den smälta chokladen i krämen. Häll detta över mandelbottnen och låt kallna. Smält chokladen till täcket och låt svalna. Häll den över den kalla kaka och ställ kallt. Skär sedan kakan i rutor. Ställ in i frysen, Så galet gott!

 

#1 - - Ida:

Så gott :)

Till top