Saffransrutor

Liten försmak på julen.......
 
 

Detta behöver du :
6 st ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 kuvert med saffran
3 dl vatten

Glasyr:
200 gram smör
8- 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron
 
Gör så här :
Stätt ugnen på 175 grader, smörj en stor långpanna..
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan ner de torra ingredienserna, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet. Häll ut på plåten och ställ in i ugnen i cirka 20- 30 minuter. Gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och  låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor och ställ kakan svalt yttrligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.