Lyxiga Bullar med vanilj & mandelmassa

Mer bak denna söndag fick bli lite bullar också :)
Bullar med vanilj & mandelmassa.
100 g jäst
500g smör
10 dl mjölk
6 dl strösocker
6 tsk mald kardemumma
1 tsk salt
ca 28 dl vetemjöl

Mandelmassafyllning
600 g mandelmassa
400 g smör
5 dropar grön hushållsfärg

Pensling & garnering
4 ägg
Strösocker , glassyr eller mandelflarn

Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det svalna till 37 grader. Häll lite av smörmjölken över jästen. Rör om tills den har lösts upp. Häll sedan på resten av degvätskan.

2. Blanda i strösocker, kardemumma och salt till en jämn smet. Tillsätt vetemjöl tills degen släpper från kanten på bunken. Spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa i ca 30 min.

3. Mandelmassafyllning: Blanda allt i en matberedare till en slät massa.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den med lite av mjölet som är kvar. Dela den i 4 delar och kavla ut varje del till
en rektangel.

6. Bred ut mandelmassa- och vanilj jämnt över. Rulla ihop dem från långsidan och skär rullarna i ca 2 cm breda bitar.

7. Lägg bullarna i bullformar och låt dem jäsa under bakduk i 30 min.Sätt ugnen på 250 grader.

8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och tillsätt ev dekoration. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 7 min. Låt dem svalna.

bullar - lyxiga vanilj bullar med mandelmassa