Köttfärslimpa

Lagade lite hedlig husmanskost i dag, köttfärslimpa med kokt potatis & Gräddsås, lite saltgurka & lingonsylt eller varför inte vinbärs gele till så klart. Då smakar det extra bra!
 
 
Du behöver:
  • 750 g köttfärs nöt- eller blandfärs
  • 6 msk ströbröd
  • 2¼ mjölk
  • 1½ gul lök
  • 1½ vitlöksklyfta
  • 1½ msk rapsolja
  • 2 ägg
  • 1 dl oxfond
  • 3 tsk torkad timjan
  • 1½ tsk salt
  • 1½ krm peppar
  • 1 tsk sambal olek

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

Låt ströbröd och mjölk svälla i 5 minuter i en bunke.

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna.

Blanda ägg fond , olek, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs.

Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form.

Grädda i mitten av ugnen ca 45 min.

köttfärslimpa