saftiga lussebullar

 
 
 
 
 
 
Årets första saffrans bullar är nu bakade :) 
 
 

Ingredienser till 40 st

1g saffran
50 g jäst
5 dl lantmjölk eller röd mjölk
2 dl socker
1 tsk salt150 g rumsvarmt smör
13 dl vetemjöl
 
Gör så här:
1. Lägg saffran i en kopp med 2 tsk sprit i 30 minuter innan du ska baka, detta gör att du suger ur alla aromämnen ur saffranet.
2. Blanda mjölk och saffran i en kastrull och ljumma upp det till ca 30 grader.
3. Smula jästen i en bunke, häll över degvätskan och blanda väl.
4. Tillsätt socker, salt, smöret och nästan allt mjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin, eller 10 minuter för hand. Degen ska precis lossna från kanten, då är den som bäst och bullarna blir inte torra.
5. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30-45 minuter
6. Knåda degen lätt och dela den i 40 lika stora delar. Rulla ut varje del till en lång korv, lägg korven dubbel och rulla ner kanterna till hornen på bocken.
7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter.
8. Baka bullarna på 225 grader i 7-8 minuter.
9. Låt dem svalna, pensla sedan med smält smör och strö socker ovanpå.
Anette Aulik Hissing - Saffrans-florsockerbullar med smörkrämsfyllning - lussebullar - saffrans bullar
Anita

mums!

Felicia

Mums!