Höst muffins med Äpple kanel & crumble
Här kommer recept på lite höstliga muffins nu när hösten närmar sig, massor av äpplen att ta tillvara på, passa på att baka och lägg i frysen ( om ni hinner det innan dom äts upp, för de är så goda )
Perfekt att frysa och ta fram när man är sugen på nått gott till kaffet.
100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 krm salt
Crumble:
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
75 g smör
Fyllning:
3 äpplen
2 msk socker
2 msk kanel
1-2 msk smör
Karamellisera äpplena först. Stek dem tillsammans med smör, sockret och kanel tills dem börjar bli mjuka. Låt svalna en stund.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop ingredienserna till crumblen.
Gör muffinssmeten.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Smält smöret och blanda med mjölken.
Häll ner i äggblandningen och rör om.
Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta sedan ner dessa.
Vänd till sen ner de karamelliserade äpplena och rör om försiktigt så de inte mosas.
Häll i muffinsformar .
Strö över lite crumble och sätt in i mitten av ugnen i ca 11-15 minuter.
så gott