Hälsosamt matbröd, havregrynslimpor
Recept matbröd, limpor & frallor
/
Anette Aulik Hissing,
bröd på bikarbonat,
havregryn,
havregrynsbröd,
havregrynslimpor,
hembakat,
linfrön
/
Permalink /
0
Länge sen jag bakade nått bröd, ikväll fick jag lite tid över efter träningen. Så det fick bli två havregrynslimpor, galet gott och nyttigt och dessuton så enkelt att göra :)
En del tjatar på mig och vill att jag lägger upp mer recept, men tiden sak räcka till det också, men nu så håll tillgodo här har ni receptet :)
Galet gott med smör och ost på ...
2 st
10 dl havregryn (mixa dem till mjöl)
4 dl havregryn (använd ren havre för garanterat glutenfritt)
4 tsk bikarbonat
2 2/4 tsk salt
3 dl linfrön
4 ägg
7 dl filmjölk
Garnering : havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa 5 dl havregryn med en elvisp.
2. Blanda ner de mixade havregrynen, havregryn, bikarbonat, salt och linfrön i en bunke.
3. Vispa äggen med elvisp.
4. Blanda ihop alla ingredienserna till en kladdig smet. Strö över lite havregryn.
5. Häll smeten i en limpform, klädd med bakplåtspapper.
6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1 timme.