Hälsosamt matbröd, havregrynslimpor

Recept matbröd, limpor & frallor / Anette Aulik Hissing, bröd på bikarbonat, havregryn, havregrynsbröd, havregrynslimpor, hembakat, linfrön / Permalink / 0
Länge sen jag bakade nått bröd, ikväll fick jag lite tid över efter träningen. Så det fick bli två havregrynslimpor, galet gott och nyttigt och dessuton så enkelt att göra :)
En del tjatar på mig och vill att jag lägger upp mer recept, men tiden sak räcka till det också, men nu så håll tillgodo här har ni receptet  :)
Galet gott med smör och ost på ...
 
 
2 st

10 dl havregryn (mixa dem till mjöl)
4 dl havregryn (använd ren havre för garanterat glutenfritt)
4 tsk bikarbonat
2 2/4 tsk salt
3 dl linfrön
4 ägg
7 dl filmjölk 

Garnering : havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa 5 dl havregryn med en elvisp.

2. Blanda ner de mixade havregrynen, havregryn, bikarbonat, salt och linfrön i en bunke.

3. Vispa äggen med elvisp.

4. Blanda ihop alla ingredienserna till en kladdig smet. Strö över lite havregryn.

5. Häll smeten i en limpform,  klädd med bakplåtspapper.

6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1 timme.

Till top