Hälsosamt matbröd, havregrynslimpor

Länge sen jag bakade nått bröd, ikväll fick jag lite tid över efter träningen. Så det fick bli två havregrynslimpor, galet gott och nyttigt och dessuton så enkelt att göra :)
En del tjatar på mig och vill att jag lägger upp mer recept, men tiden sak räcka till det också, men nu så håll tillgodo här har ni receptet  :)
Galet gott med smör och ost på ...
 
 
2 st

10 dl havregryn (mixa dem till mjöl)
4 dl havregryn (använd ren havre för garanterat glutenfritt)
4 tsk bikarbonat
2 2/4 tsk salt
3 dl linfrön
4 ägg
7 dl filmjölk 

Garnering : havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa 5 dl havregryn med en elvisp.

2. Blanda ner de mixade havregrynen, havregryn, bikarbonat, salt och linfrön i en bunke.

3. Vispa äggen med elvisp.

4. Blanda ihop alla ingredienserna till en kladdig smet. Strö över lite havregryn.

5. Häll smeten i en limpform,  klädd med bakplåtspapper.

6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1 timme.

Anette Aulik Hissing - bröd på bikarbonat - havregryn - havregrynsbröd - havregrynslimpor - hembakat - linfrön