Brytbröds bak fick det bli ikväll
Här kommer receptet , till två plåtar :)
100 g jäst
8 dl vatten, fingervarmt
1 msk strösocker
4 msk rapsolja
2 tsk salt
20–22 dl vetemjöl
Pensling & garnering
2 ägg
Riven ost
vallmofrön
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
2. Rulla ut degen till en längd. Dela den i sex delar och skär varje del i 10 bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i 50–60 min. De ska jäsa ihop med varandra. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla bröden med ägg och strö över vallmofrön och riven ost på bröden.
5. Grädda bröden längst ner i ugnen i 10–14 min. Låt dem svalna på plåten.