Brytbröds bak fick det bli ikväll

Recept matbröd, limpor & frallor / Anette Aulik Hissing, bryt bröd, bröd, hembakat / Permalink / 0
Bakade lite brytbröd till dagens middag, skulle köpa nått i affären , men ibland så är det så trist bröd på helgerna. Så jag kände att det inte dög så då fick jag baka själv istället.
Kanske vill du testa, så himla gott och enkelt att göra.
 
 
 
 

Här kommer receptet , till två plåtar :)

100 g jäst
8 dl vatten, fingervarmt
1 msk strösocker
4 msk rapsolja
2 tsk salt
20–22 dl vetemjöl

Pensling & garnering
2 ägg
Riven ost
vallmofrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.

2. Rulla ut degen till en längd. Dela den i sex delar och skär varje del i 10 bitar. Rulla dem till bollar.

3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i 50–60 min. De ska jäsa ihop med varandra. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla bröden med ägg och strö över vallmofrön och riven ost på bröden.

5. Grädda bröden längst ner i ugnen i 10–14 min. Låt dem svalna på plåten.

Till top