Ungspannkaka med bacon

Dagen är snart över, näsmar sig sen eftermiddag & full fart mot kvällens tränings pass som går av stapen kl:18:00, först så ska vi väl få i oss lite mat. Här kan vi väl diskutera om nu pannkaka är mat över huvud taget, men i dag får det bli ungspannkaka med bakon och en god sallad till, trot eller ej men det passa så bra med sallad till pannkaka gärna med rödlök i ;) Testa vettja!
 
Här kommer receptet
Du behöver:
  • 2,5 dl  vetemjöl
  • 0,5 tsk  salt
  • 6 dl  mjölk
  • 3 st  ägg
  • 2-3 msk  smör, smält
  • pkt  bacon 
 

SERVERAS MED

  • Med en härlig sallad
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Och skär bacon i små bitar och stek.
  2. Blanda mjöl och salt i en skål. 
  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. 
  4. Häll i resten av mjölken och knäck till sist ner äggen. 
  5. Blanda till en smet och rör ner smöret och den knaperstekta baconen. 
  6. Häll smeten i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter tills pannkakan stannat och fått fin färg. 
  7. Servera med en god sallad med mycket rödlök. 
Låt maten tysta munnen.
Nu ska jag dra och träna :)
Kram på er....
bacon - ungspannkaka
a n n i k a

Gott!

Svar: :)
Anette