Ungspannkaka med bacon
Dagen är snart över, näsmar sig sen eftermiddag & full fart mot kvällens tränings pass som går av stapen kl:18:00, först så ska vi väl få i oss lite mat. Här kan vi väl diskutera om nu pannkaka är mat över huvud taget, men i dag får det bli ungspannkaka med bakon och en god sallad till, trot eller ej men det passa så bra med sallad till pannkaka gärna med rödlök i ;) Testa vettja!
Här kommer receptet
Du behöver:
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 st ägg
- 2-3 msk smör, smält
- 3 pkt bacon
SERVERAS MED
- Med en härlig sallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Och skär bacon i små bitar och stek.
- Blanda mjöl och salt i en skål.
- Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
- Häll i resten av mjölken och knäck till sist ner äggen.
- Blanda till en smet och rör ner smöret och den knaperstekta baconen.
- Häll smeten i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter tills pannkakan stannat och fått fin färg.
- Servera med en god sallad med mycket rödlök.
Låt maten tysta munnen.
Nu ska jag dra och träna :)
Kram på er....
Gott!