Prommis i stan & Medeltidsmuset & vaktparad

Lite om mig & mitt underbara liv / Anette Aulik Hissing, Höst, vintertid / Permalink / 0
Äntligen så blev jag hel ledig en Lördag, de va så länge sen, har nu jobbat 7 Lördagar på raken. Så det va riktigt skönt att få njuta av en hel dag och bara göra vad man vill. Vi hade underbart väder, så det blev att ta sig in till stan för att promenera och bara mysa tillsammans <3
 
Vi började promenera från Götgatan på söder tog oss upp till Mossebacke, det är en fantastisk mysig del av söder, där ifrån fortsatte vi upp till katarina kyrka och tog oss en till in i kyrkan, den e fantastisk stor och fin. Efter det gick färden ner mot slussen och över till gamla stan, vi gick längs vattnet nedanför slottet , traskade bort mot kungsträdgården och där kunde vi höra massa trumslag, vi mötte vaktparaden som skulle avlösa vakterna på slottet, ganska mäktigt att sen de komma med sina gevär och svärdliknande saker i händerna där de går förbi med bestämda steg. Läskigt på ett annat sett då de far massor av tankar igenom huvudet vad som skulle kunna hända om nån fick en knäpp och började använda vapnen, just nu när det är så färskt med det som hände ii Trollhättan UCH! Tankarna snurrar i huvuet, hästarna som är med i paraden traskar på så fint :)
 
Dårefter fortsätter vi iväg mot Helgeandsholmen där finns det ett museum beläget på Helgeandsholmen i Stockholm, med uppgift att skildra Stockholms medeltida historia och samhällsliv.Medeltidsmusset , Vi hade inga planer på att gå på museumet men när vi kommer förbi så spelar dom säckpipor utanför och ropar in att det har marknad och museum och det va gratis :) Så varför skulle vi inte då ta chansen att kika in en sväng. Sagt och gjort, ja de va trevligt men jag är inte ett dugg intresserad av medeltiden, men man ska ge allt en chans brukar jag säga. Är inte speciellt intresserad av kyrkor heller trots att vi hamnade inne i katarina kyrkan. Jag har ju till och med gått ur kyrkan för par år sen. 
 
Efter muset så går vi gamla stan bort och halkar in på nån liten sallads och cafe ställe, för att få i oss lite lunch, ja de va helt okej men ibland undrar man om det är värt priset för nått som inte är 100% fråscht. Men de vet man ju inte förens efteråt, mysigt hade vi i alla fall.
 
Sen gick färden vidare mot slussen och götgatan igen, då vi tog bilen och skulle på lite mat & blomshopping:) Köpte lite blommor som ska pryda hösten här hemma hos oss, är väldigt sent ute, men det är ju verkligen dag att höstpynta och höststäda tomten då vinter tiden har kommit :) Här kommer lite bilder från vår underbara lördag :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag är det söndag och jag ska jobba i trimmet halva dagen, sen ska vi höst städa ute på tomten och plantera lite blommor . Hade tänkt att baka men det hinns nog inte med, och vi lär vä'l avsluta dagen på gymmet :)
 
Ni har väl inte glömt att vrida tillbaka klockan.
Kram på er 
 
 
Till top