Mamma Anettes Äppelkräm, MIN gooa kräm med andra ord <3

Recept sylt & Saft / Anette Aulik Hissing, äppelkräm, äpplen / Permalink / 0

Hösten är underbar, då man får ta tillvara alla fina äpplen. Idag gjorde jag lit egen äppelkräm <3

 

Äppelkräm med vanilj och kanel 

1,2 kg äpplen
1 liter vatten
3 dl strösocker
1 kanelstång
1 msk vaniljsocker

Potatismjöl och vatten till redning

 

Gör så här:

Skala alla äpplen och dela dem i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten, strösocker, vaniljsocker och kanelstång. Låt koka upp under omrörning och koka på medelvärme i 10-20 minuter. 
Ta av kastrullen från plattan och rör ner redning, välj konsistens efter din egen smak & tycke. Låt krämen få ett uppkok igen och dra av från plattan igen. Låt svalna.

 

Häll sedan ner i varma nytvättade glasburkar.

 
Ha en fortsatt mysig höst <3
Till top