Vörtbröd

Recept matbröd, limpor & frallor / Anette Aulik Hissing, julbak, julens smaker, limpa, vörtbröd / Permalink / 0
 I dag blev jag sugen på att baka lite bröd, det fick bli Vörtbröd, eftersom julens smaker är lockande nu när det närmar sig advent <3 Julen smyger sig in i vårt hus :)
 
 
Här kommer receptet.

25 g smör
1 dl sirap
3,5 dl vatten
50 g jäst
1 påse vörtmix (santa maria)
5 dl rågsikt
5 dl vetemjöl
ev 0,5 dl russin
 
  • Gör så här:
  • Smält smör i en kastrull. Tillsätt sirap och Vatten. Värm degvätskan till 37 grader.
  • Smula jästen i en degbunke. Tillsätt degvätskan och vörtmixen. Blanda tills jästen smält.
  • Tillsätt vetemjöl och rågsikt och ev russin. Blanda i hop till en smidig deg.
  • Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  • Arbeta degen till en limpa. Lägg på smord plåt. Låt jäsa ca 40 minuter.
  • Grädda i 175-200 grader i 30-40 minuter.
  • Pensla några gånger under gräddningen med varmt vatten.
Kram fån mig...
Till top