Fransk Baugette

Recept matbröd, limpor & frallor / Anette Aulik Hissing, Fransk baugette, baugette, bröd, hembakat, ljust bröd, vitt bröd / Permalink / 0
Så va det dax för lite avkoppling i kökret igen, varför inte baka lite Baugetter.
Nyfiken på att prova? 
Självklart så får ni receptet här :)
 
Vill du baka lika fina baguetter som bagaren gör? Kavla ut degen i fyra delar och rulla ihop varje del som en långsmal rulltårta och nyp ihop ändarna. Då blir ytan slät.
 
 
Detta blir 8 baugetter
  • 100 g  jäst
  • 10 dl  vatten, knappt ljummet
  • tsk  salt
  • msk  olivolja
  • ca 28 dl  vetemjöl special
  1. Rör ut jästen med vattnet, tillsätt salt och olja och arbeta in mjöl till en smidig deg. Knåda den länge. Täck över och jäs 30 minuter. Tryck ner degen i bunken och jäs ytterligare 30 minuter. 
  2. Värm ugnen till 250°. Knåda igenom degen ordentligt på bakbordet. Dela den i fyra delar, rulla ut längder och lägg dem på en oljad plåt. Mjöla dem lätt på ovansidan. Skär några snitt i bröden med en vass kniv och jäs 20 minuter under bakduk. 
  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, tills de har fin färg. Pensla gärna på vatten då och då i ugnen. Låt bröden svalna på galler utan duk, så behåller de den knapriga skorpan. 
Smaken va toppen , kan rekomenderas :)
 
Till top