Fransk Baugette
Recept matbröd, limpor & frallor
/
Anette Aulik Hissing,
Fransk baugette,
baugette,
bröd,
hembakat,
ljust bröd,
vitt bröd
/
Permalink /
0
Så va det dax för lite avkoppling i kökret igen, varför inte baka lite Baugetter.
Nyfiken på att prova?
Självklart så får ni receptet här :)
Vill du baka lika fina baguetter som bagaren gör? Kavla ut degen i fyra delar och rulla ihop varje del som en långsmal rulltårta och nyp ihop ändarna. Då blir ytan slät.
Detta blir 8 baugetter
- 100 g jäst
- 10 dl vatten, knappt ljummet
- 4 tsk salt
- 2 msk olivolja
- ca 28 dl vetemjöl special
- Rör ut jästen med vattnet, tillsätt salt och olja och arbeta in mjöl till en smidig deg. Knåda den länge. Täck över och jäs 30 minuter. Tryck ner degen i bunken och jäs ytterligare 30 minuter.
- Värm ugnen till 250°. Knåda igenom degen ordentligt på bakbordet. Dela den i fyra delar, rulla ut längder och lägg dem på en oljad plåt. Mjöla dem lätt på ovansidan. Skär några snitt i bröden med en vass kniv och jäs 20 minuter under bakduk.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, tills de har fin färg. Pensla gärna på vatten då och då i ugnen. Låt bröden svalna på galler utan duk, så behåller de den knapriga skorpan.
Smaken va toppen , kan rekomenderas :)