Hallongrottor
Recept bakverk , kaffebröd & Kakor
/
hallon,
hallongrottor,
kakor,
mördeg,
sylt kakor
/
Permalink /
0
Lättlagade och underbara är dessa småkakor. Hallongrottor består av mördeg som smälter i munnen och ljuv hallonsylt. En klassisk kaka som fortfarande är lika populär.
Detta recept är från tidningen buffe
Du behöver:
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör (eller margarin)
Fyllning:
1 dl fast hallonsylt
1 dl fast hallonsylt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
- Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar.
- Fyllning: Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.