Rosenbröd

Recept matbröd, limpor & frallor / Rosenbröd, bröd, frallor, vallmofrön / Permalink / 1
Idag när jag vaknade så kände jag mig så frussen.
Tänkte att det blir så mysigt och varmt då man bakar, och nybakat bröd med en kaffe är ju aldrig helt fel.
 
Så idag blev det till att baka Rosenbröd.
Eftersom tiden fanns :)
 
Här har ni receptet 
 
Du behöver:
 
40 stycken
155 g smör eller margarin
5 dl vatten
5 dl mjölk
100 g jäst
6 msk strösocker
2 tsk salt
2 ägg
ca 30 dl vetemjöl
mjölk
vallmofrön
 
Ugn: 225º
 
Gör så här
  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vatten och mjölk, och värm till 37º. Smula jästen i en skål och häll på degvätskan. Rör tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt socker, salt, ägg och det mesta vetemjölet. Arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
  3. Ta upp på mjölat bakbord och rulla ut en längd. Dela i 40 bitar och rulla bullar.
  4. Pensla bullarna med mjölk och doppa dem i vallmofrön. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter och grädda sedan i 8–10 minuter.
 
 
 
 
 
 
 Ha en fortsatt trevlig torsdag <3
kram på er...
#1 - - linn:

Ha en superbra dag, kolla gärna in mitt senaste inlägg! kram :)

Till top