Hallon & Blåbärs rutor med glasyrtäcke
3 ägg
3 dl strösocker
200 g smör
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
4 dl mjölk
3–4 dl hallon & blåbär blandat, frysta
Glasyr
200 g Philadelphiaost
6 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
150 g smör, rumsvarmt
Garnering
riven kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en stor bunke.
3. Smält smöret, låt det svalna några minuter. Blanda under tiden mjöl och bakpulver. Rör ner det smälta smöret i ägg-smeten. Vänd ner mjölblandningen, tillsätt mjölken och vispa ihop till en slät smet.
4. Häll smeten i långpannan. Strö över hallonen & blåbären.
Grädda kakan på nedre falsen i ca 25 min. Låt den kallna.
5. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp. Bred glasyren över kakan och strö på riven kokos. Skär upp kakan i bitar.