Rabarber kräm
Rabarber kräm
Ingredienser:
Rabarber ca 250 g 2-3 själkar
2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1,5 msk potatismjöl
Gör så här:
-
Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.
-
Koka upp vatten och socker.
-
Lägg i rabarberskivorna. Låt koka ca 4-5 min till rabarbern delar sig.
Smaka gärna av och tillsätt mer socker om du tycker det behövs. Rabarbern är surare i början av säsongen.
-
Blanda ut potatismjölet i lite vatten. (Ta ungefär lika mycket vatten som mängden potatismjöl.)
-
Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Tänk på att röra om potatismjölet och vattnet i botten så det löser upp sig precis innan du häller i det eftersom potatismjölet snabbt sjunker till botten.
Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.
Servera med mjölk.
Kram på er...