Rabarber kräm

Recept sylt & Saft / kräm, rabarber / Permalink / 0
Rabarber kräm
Ingredienser:
Rabarber ca 250 g 2-3 själkar
2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1,5 msk potatismjöl
 

Gör så här:

  1. Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.

  2. Koka upp vatten och socker.

  3. Lägg i rabarberskivorna. Låt koka ca 4-5 min till rabarbern delar sig.

    Smaka gärna av och tillsätt mer socker om du tycker det behövs. Rabarbern är surare i början av säsongen.

  4. Blanda ut potatismjölet i lite vatten. (Ta ungefär lika mycket vatten som mängden potatismjöl.)

  5. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Tänk på att röra om potatismjölet och vattnet i botten så det löser upp sig precis innan du häller i det eftersom potatismjölet snabbt sjunker till botten.

    Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.

    Servera med mjölk.

     
    Kram på er...
     
 
Till top