Anettes Saftiga sockerkaka
En klassisk sockerkaka, saftig och hållbar!
Går fint att smaksätta efter eget tycke och är lätt att lyckas med.
Du behöver
- 225 g smör eller margarin
- 3 ägg
- 2 ½ dl socker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- Egen smaksättning
Gör så här:
Smöra och mjöla en sockerkaksform på cirka två liter.
Rör det rumsvarma smöret pösigt tillsammans med sockret. Använd gärna elvisp eller matberedare.
Rör ner äggen ett och ett i blandningen.
Blanda vetemjöl och bakpulver noga och rör ner i smeten.
Bred ut smeten jämt i formen och grädda kakan i 175-200 grader i cirka 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.
Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna under formen innan servering.
Kram på er...