Hunden äter gräs och kräks

/ Permalink / 0
Vissa hundar tycker att speciellt det färska vårgräset smakar gott så att äta gräs behöver inte nödvändigtvis vara ett tecken på illamående/magbesvär. Om gräsätandet är kopplat till kräkningar är det dock troligt att hunden äter gräs för att lindra magbesvären. Det är ett normalt hundbeteende. Det är dock inte helt normalt att kräkas regelbundet.
Hundar kan kräkas av olika anledningar. Det kan bl.a. bero på mask, infektioner i tarmkanalen, foderbyten, känslighet mot fodret, att hunden äter mycket äckel ute, magkatarr och naturligtvis även på olika mer allvarliga sjukdomar.
 
Om kräkningarna ofta kommer när det varit länge sedan hunden ätit kan du ändra måtliderna så hunden får fler måltider om dagen samt att du försöker ge kvällsmaten sent och frukosten tidigt. Du kan även prova att börja ge hunden ett helfoder som är skonsamt för magen, det finns många att välja bland så fråga din veterinär eller en välsorterad djuraffär om vad de kan rekommendera. Avmaska om det är dags för det. Kontakta veterinär för en undersökning om din hund har feber, blod i kräk eller avföring, är allmänpåverkad, problemen står på i flera dagar trots att du följt de vanliga råden vid magbesvär, om hunden brukar äta främmande föremål som kan fastna i tarmen eller du på annat vis är orolig.
 
Kram på er...
Till top